Sammenligning af billige elselskaber

En guide til at finde det billigste elselskab i Danmark

Forside > Elselskaber > Billige Elselskaber

Sådan vurderer vi elaftalerne på Elportalen

Vores produktvurdering tager primært udgangspunkt i elprisen. Dog kan placeringen af de fremtrædende produkter øverst i vores liste blive påvirket af kommissionsrater. Yderligere tager vi hensyn til elementer, som vi mener er essentielle for et godt valg, såsom kundeservice, tilføjede bæredygtighed, funktioner, ekstra goder og brugeranmeldelser. Vær opmærksom på, at vores liste ikke nødvendigvis repræsenterer hele markedet.

Oversigt over de billigste elselskaber i Danmark

En guide til at finde det billigste elselskab i Danmark

Blandt de mange beslutninger, der kræver opmærksomhed i hverdagen, skiller valget af det rigtige elselskab sig ud som en afgørende faktor, der påvirker pengepungen og i sidste ende de samlede månedlige omkostninger. Især er det gået op for mange, at det er vigtigt at finde det billigste elselskab efter en tid med høje elpriser. Men at finde det billigste el selskab er en labyrint af priser, selskaber og tilbud, som kan være svært at “finde rundt i”.

Derfor vil denne guide hjælpe dig i mål og bane vejen gennem dette komplekse landskab af elpriser samt elselskaber og dermed ruste dig med den nødvendige viden til at træffe det rette valg i sidste ende.

Hvordan finder man det billigste elselskab?

Når det kommer til at finde det billigst elselskab, er der en række skridt, du kan følge for at sikre, at du ikke blot sparer penge, men også får den bedste service for dine behov:

  • Sammenlign priser: Start med at undersøge forskellige elselskabers priser. Du kan besøge deres hjemmesider eller bruge en sammenligningstjeneste som vores ovenfor. Dette hjælper dig med at få en idé om, hvilke selskaber der tilbyder de laveste priser.
  • Tjek anmeldelser: Undersøg online anmeldelser og feedback fra andre kunder. Dette kan give dig indblik i, hvordan selskaberne behandler deres kunder – udover blot at fokusere på prisen.
  • Vurder kontraktvilkår: Når du sammenligner priser, skal du også kigge på kontraktvilkårene. Nogle gange kan et billigere selskab have skjulte gebyrer eller ugunstige vilkår i kontrakten, som du bør være opmærksom på.
  • Overvej grøn energi: Hvis bæredygtighed er vigtigt for dig, så overvej elselskaber, der prioriterer og tilbyder grøn energi. Dette kan dog påvirke prisen, så sørg for at sammenligne både pris og miljøpåvirkning.
  • Kundeservice: Tjek kundeserviceniveauet hos de forskellige elselskaber. Du vil måske betale lidt mere for bedre kundesupport og hurtigere løsning af problemer.
  • Undersøg tilbud og rabatter: Nogle elselskaber tilbyder særlige tilbud eller rabatter, der kan gøre dem mere overkommelige. Disse tilbud kan variere over tid, så det er værd at tjekke indimellem.
  • Overvej fleksible kontrakter: Nogle selskaber tilbyder fleksible kontrakter, der tillader dig at ændre din plan i henhold til dine behov. Dette kan være nyttigt, hvis dit forbrug ændrer sig.
  • Læs det med småt: Inden du underskriver en kontrakt, skal du læse alle betingelser grundigt. Vær sikker på, at der ikke er skjulte gebyrer eller overraskelser.
  • Kontakt selskaberne direkte: Hvis du har spørgsmål om deres priser eller vilkår, så tøv ikke med at kontakte selskaberne direkte. Dette kan også give dig en fornemmelse af, hvordan deres kundeservice er.

Husk, at det billigste elselskab ikke altid er det bedste valg. Du skal finde en balance mellem pris, kvalitet og kundeservice, der passer til dine behov og præferencer. En god besparelse, men at samarbejde med dårlig kundeservice, gør det i sidste ende til en dårlig oplevelse.

Nedenstående anmeldelser af elselskaberne baserer sig ud fra den samlede Trustpilot-score, hvert selskab har – 1-5 stjerner, hvor 5 stjerner er bedst.

Kan det betale sig at sammenligne og undersøge markedet

Måske du sidder og tænker, om det kan betale sig at sammenligne elpriser fra forskellige elselskaber for at finde det billigst elselskab – og ja, det kan det! Lad os give dig et godt eksempel:

Vi tager en sammenligning mellem det beløb, som en aktiv forbruger og en passiv forbruger ville have betalt, hvis de havde sammenlignet priserne hos forskellige elselskaber, og ser, hvad de kan spare:

  • En forbruger i en lejlighed med et forbrug på 1.800 kWh: 350-550 kr. i besparelse. 
  • En forbruger i en lejlighed med et meget højt forbrug på 15.000 kWh: 1.250-7.500 kr. i besparelse.

Billigste elselskab: Hvilke elselskaber er billigst?

Foretrækker du ikke at bruge en masse tid på at foretage dine egne sammenligninger mellem de billigste elselskaber eller blot at lede efter dem? Så giver vi dig her en omfattende indsigt i, hvilke udbydere, der kan tilbyde dig den mest budgetvenlige elektricitet: 

  • Velkommen 
  • Nordisk Energy 
  • Nettopower 
  • NRGI 
  • Norlys 
  • Natur-Energi 
  • Verdo 
  • Energi Fyn 
  • Gasel 
  • Vindstød 
  • EWII 
  • AURA

OBS: Din besparelsesmulighed i forhold til det billigste el selskab er dybt påvirket af, hvordan dit forbrug formes.

Hvilket elselskab er billigst?

Når spørgsmålet om hvilket elselskab, der er billigst, opstår, så falder svaret på Nordisk Energy. Selv i en markedssammenhæng, hvor priserne på elektricitet kan variere betydeligt, har Nordisk Energy formået at skille sig ud som det billigst elselskab for dig som forbruger. 

Det er vigtigt at pointere, at Nordisk Energy er billigst ud fra et forbrug på 2.000 kWh om året, men at det gælder både i forhold til kWh priser, abonnementsatser og tillæg til spotpriser. Men husk, at din pris på el er dybt påvirket af, hvordan dit forbrug er. Har du et meget højt forbrug af el på 6.000-10.000 kWh om året, kan det være, at der er et andet elselskab, som kan lave dig en god aftale.

Billigste elselskab i DanmarkPris pr. kWh
Nordisk Energy2,37 kr.
Nettopower2,6 kr.
Velkommen2,66 kr.
OK el2,67 kr.
Norlys2,71 kr.
EnergiFyn2,71 kr.
Grøn El-forsyning2,71 kr.
Verdo2,76 kr.
AURA2,76 kr.
Gasel2,78 kr.
NRGI2,83 kr.
Opdateret d. 18. august, 2023.

Hvilket elselskab er billigst – et med variable eller faste elpriser?

Valget mellem variable og faste elpriser bliver ofte spurgt, og hvad der er billigst afhænger af flere faktorer, herunder markedssituationen, dine forbrugsvaner og din risikovillighed. Lad os forklare begge muligheder:

  • Variable elpriser: Dette indebærer, at din elpris ændrer sig i takt med markedsforholdene. Hvis markedspriserne stiger, vil din elpris også stige – og omvendt. Variable priser kan potentielt være lavere i perioder med lav efterspørgsel og overproduktion af elektricitet. Det kan være en fordel, hvis du ønsker at udnytte lavere priser, men det indebærer også risikoen for stigende priser.
  • Faste elpriser: Her forpligter du dig til en fast pris for en bestemt periode på typisk 1, 3 eller 5 år. Dette giver stabilitet og forudsigelighed i dine elregninger, uanset hvordan markedet skulle udvikler sig. Dog kan faste priser være højere end de variable priser i perioder med lav markedspris.

For at afgøre, hvilken type elaftale, der er billigere for dig, skal du overveje følgende:

  • Dit forbrugsmønster: Hvis dit elforbrug er konstant gennem året, kan faste priser give dig forudsigelighed. Hvis du derimod kan tilpasse dit forbrug til perioder med lavere variable priser, kan du muligvis spare med en variabel aftale.
  • Risikovillighed: Er du villig til at tage chancen med variable priser for en periode og muligheden for besparelse, men også risikoen for højere priser under dårlige tider? Eller vil du have stabilitet med faste priser og ikke tænke over dårlige tider, selvom det kan koste lidt mere?
  • Markedsprognoser: Forsøg at undersøge, hvordan eksperter forventer, at elpriserne vil udvikle sig på kort og lang sigt. Dette kan give dig en idé om, hvilken prisstruktur der kan være mere fordelagtig.

Over tid har en elaftale med variable elpriser dog vist sig at være den billigste aftaleform, hvor mange har kunnet spare penge. Men er du ikke glad for den højere risiko for svingende priser, er det bedst at vælge faste priser, så du kan sove trygt om natten.

Denne guide er forfattet af:

Marie Beck Hairing Enemark
Specialiserer sig i at skrive guides omkring el og elbiler

Uddannelse:
Cand. scient, MSc, Ph.d.-stud ved Aarhus Universitet

Forfatter & ejer

Se profil